Kabouter Pinnemuts zoekt een paddenstoel

Kinderen van groepen 1 en 2 en de kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen struinen de komende weken door de bossen van Zeeuws-Vlaanderen op zoek naar paddenstoelen. Ze helpen kabouter Pinnemuts bij zijn zoektocht naar een geschikte paddenstoel om op te wippen. De paddenstoelenwandelingen met natuurgids van Natuur&Zo zijn enorm populair. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

In het voorleesboek Op een grote paddenstoel is de paddenstoel van Kabouter Pinnemuts door het vele wippen en schommelen kapot gegaan. Hij gaat op zoek naar een nieuwe: geen bankje zoals de elfjes hebben, geen stinkende die de vliegen graag lusten en ook geen paddenstoel die je kan opeten. Gewoon een rode met witte stippen! 300_kabouterpinnemuts.jpg

In het bos kijken de kleuters voor kabouter Pinnemuts uit naar de bekende vliegenzwam, maar natuurlijk ook naar andere paddenstoelen. En misschien vinden ze wel ook eikeltjes of mooie herfstbladeren of spinnen of slakken of veertjes of....

De paddenstoelenwandelingen voor de kleuters hebben plaats in een van de natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen. Ze worden gehouden in de week voor of na de herfstvakantie en zijn gratis voor de deelnemende scholen en kinderopvangorganisaties. Waar mogelijk proberen we groepen te combineren.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar natuurenzo@terneuzen.nl. Vermeld hierin de school of organisatie, de contactpersoon, de voorkeurslocatie en de groepsgrootte. Wij zoeken dan een natuurgids die de activiteit kan begeleiden. Helaas, vol = vol.