Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen in Nederland. Natuur&Zo nodigt de scholen in Zeeuws-Vlaanderen om mee te doen aan de voorleesactie. Burgemeesters, wethouders en raadsleden zijn gevraagd om deze ochtend te komen voorlezen en in gesprek te gaan met leerlingen van de basisschool over natuur, milieu en duurzaamheid.

Boek 'De wereld van Voedsel'

Speciaal voor de negende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over het thema voedsel. De verhalenbundel ‘De wereld van Voedsel’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.


Voorleeshelden

Leerkrachten kunnen zelf voorlezen, maar Natuur&Zo kan voor u ook een collegelid of raadslid uit uw gemeente uitnodigen. Ook Pabostudenten van de Hogeschool Zeeland krijgen de opdracht om op hun stageschool aandacht te besteden aan de Dag van de Duurzaamheid.
 

Doe ook mee!

Vindt u het leuk als er een collegelid of raadslid komt voorlezen? En wilt u graag het gratis boek ontvangen? Geef dit dan door aan Natuur&Zo via natuurenzo@terneuzen.nl. Wij bestellen dan het boek voor de school. Zelf bestellen kan ook via Dag van de Duurzaaamheid. Begin oktober ontvangt u dan (kosteloos) een boek. Per school is er één boek beschikbaar, meer boeken op aanvraag.300_wereld_van_voedsel.jpg