Avontuurlijk schooluitje

Een leuke, ontspannen en actieve ochtend of middag voor een groep kinderen in de basisschoolleeftijd in een van de natuurterreinen of natuurspeeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen als (goedkoper) alternatief voor de huidige, dure schoolreisjes of -uitstapjes. Het Avontuurlijke Schoolreisje biedt een mix van avontuurlijke activiteiten, natuureducatie en spel. Ze worden begeleid door een of meerdere daarvoor opgeleide IVN-natuurgidsen van Natuur&Zo.

 

Arrangementen:

1. Durfals en speurneuzen

Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar (groep 1 t/m 4)

Jullie worden vandaag echte speurneuzen. Je gaat op zoek naar waterdiertjes, vogels en kabouters. (Jazeker die hebben zich hier verstopt!) Zijn jullie stoer genoeg om de schoenen uit te doen en op blote voeten over het blote voetenpad te lopen? En helpen jullie mee een vuurtje te stoken?

2. Survival zonder mobieltje

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar (groep 5 t/m 8)

In de natuurspeeltuin of het speelbos is geen stopcontact en aan je mobieltje – als je die hebt – heb je ook niks, want je hebt hier geen bereik. Je zult het vandaag dus zelf moeten uitzoeken. Jullie worden uitgedaagd om allemaal stoere dingen te doen. Dingen die van pas komen, als je eens moet overleven in de natuur.

Locaties: 

De Avontuurlijke Schoolreisjes worden (vooralsnog) aangeboden in natuurspeeltuin De Boomhut en speelbos Braakman-Noord. Informeer naar de mogelijkheden.

Kinderfeestje

Of houd eens een avontuurlijk kinderfeestje in de natuur.

We gaan speuren naar sporen, vissen naar waterbeestjes, vuurtje stoken (als dat mag) en hutten bouwen en.... Een feestje om nooit te vergeten!

De kinderfeestjes worden begeleid door ervaren gidsen. De partijtjes kunnen in principe in elk bos of park in de buurt worden gehouden. Informeer naar de mogelijkheden. Het programma staat niet vast. We stemmen dit met u af.