Avontuurlijk (school)uitje

Een leuke, ontspannen en actieve ochtend of middag voor een groep kinderen in de basisschoolleeftijd in een van de natuurterreinen of natuurspeeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen als (goedkoper) alternatief voor de huidige, dure schoolreisjes of -uitstapjes. Het Avontuurlijke Schoolreisje biedt een mix van avontuurlijke activiteiten, natuureducatie en spel. Ze worden begeleid door een of meerdere daarvoor opgeleide IVN-natuurgidsen van Natuur&Zo.

Arrangementen:

Durfallen en speurneuzen

Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar (groep 1 t/m 4)

Jullie worden vandaag echte speurneuzen. Je gaat op zoek naar waterdiertjes, vogels en kabouters. (Jazeker die hebben zich hier verstopt!) Zijn jullie stoer genoeg om de schoenen uit te doen en op blote voeten over het blote voetenpad te lopen?

Survival zonder mobieltje

Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar (groep 5 t/m 8)

In de natuurspeeltuin of het speelbos is geen stopcontact en aan je mobieltje – als je die hebt – heb je ook niks, want je hebt hier geen bereik. Je zult het vandaag dus zelf moeten uitzoeken. Jullie worden uitgedaagd om allemaal stoere dingen te doen. Dingen die van pas komen, als je eens moet overleven in de natuur.

Kinderfeestje in de natuur

We gaan speuren naar sporen, vissen naar waterbeestjes, vuurtje stoken (als dat mag) of hutten bouwen en.... Een feestje om nooit te vergeten! De kinderfeestjes worden begeleid door ervaren gidsen. De partijtjes kunnen in principe in elk bos of park in de buurt worden gehouden. Informeer naar de mogelijkheden. Het programma staat niet vast. We stemmen dit met u af.

Activiteiten in natuurspeeltuin De Boomhut

In schoolvakanties is natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen elke woensdag open. Natuur&Zo verzorgt deze middagen vrije inloopactiviteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Elke week staat een ander thema centraal. Houd de agenda in de gaten!

 

 

Locaties: 

De Avontuurlijke Schoolreisjes worden (vooralsnog) aangeboden in natuurspeeltuin De Boomhut, speelbos Braakman-Noord, natuurspeelbos Axel of de Clingse bossen. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Voorwaarden

  • Kosten per gids, inzet ongeveer 1-1,5 uur: 50 euro
  • Bij een workshop, buitenactiviteit of kinderfeestje geldt: 1 gids per 15 kinderen. Wanneer de groep meer dan 15 kinderen telt, raden wij aan om 2 gidsen in te zetten of 1 gids in combinatie met de pedagogisch medewerker/leerkracht/ouder
  • Bij een gastles in de klas geldt: maximaal 25-30 kinderen in de groep
  • De leerkracht, pedagogisch medewerker of ouder (bij een kinderfeestje) blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de kinderen en dus aanwezig in de groep. De natuurgids/gastdocent is geen vervanging van de leerkracht/pedagogisch medewerker/ouder
  • Deelname aan activiteiten, workshops en gastlessen van Natuur&Zo is op eigen risico. Natuur&Zo is niet verantwoordelijk voor schade aan spullen of bij ongevallen
  • De organisatie van de gastlessen, workshops, excursies en kinderfeestjes en de afhandeling van de vergoeding van de gastdocent lopen via Natuur&Zo. U krijgt een rekening van de gemeente Terneuzen voor de begeleide activiteit.