Cursus hoogstamfruitbomen snoeien voor beginners

zaterdag 17 november van 09:00u tot 15:30u
Cursus hoogstamfruitbomen snoeien voor beginners

Heeft u hoogstamfruitbomen staan en wilt u weten hoe u deze kunt snoeien? Of wilt u graag meer weten over hoogstambomen in het algemeen? Kom dan naar de cursus ‘Hoogstamfruit snoeien’ zaterdag 17 november in Terneuzen. Deze eendaagse cursus is bedoeld voor beginnende snoeiers. Ook mensen zonder eigen fruitbomen kunnen meedoen.

Hoogstamfruitbomen snoeien moeilijk?

Hoogstamfruitbomen vragen om een heel andere manier van snoeien, dan bij een fruitboom in de productieboomgaard. U heeft bijna altijd een ladder nodig, dus voor u boven in die boom gaat knippen, moet u goed weten wat u gaat doen. Het onderhoud is er op gericht om de hoogstamfruitboom zo lang mogelijk in stand te houden vanwege de waarde voor onder andere natuur en landschap. En dit vraagt om specifieke kennis. Met deze cursus neemt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) u mee in de wereld van de hoogstamfruitboom.

Beginners

We beginnen met een theoretisch uitleg over het snoeien van hoogstamfruitbomen. Hierna gaan we, onder begeleiding, snoeien. Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom. De nadruk zal vooral liggen op het vormgeven en onderhouden van hoogstamfruitbomen en het oplossen van veel voorkomende problemen. Deze dag is in samenwerking met VELT Zeeuws-Vlaanderen en wordt gegeven op de Kinderboerderij in Terneuzen.

Kosten

De bijdrage voor deze bijeenkomst is € 10,- welke je contant kan voldoen op de dag zelf.

Het programma:

09.00u inloop

09.30u start cursus fruitsnoei theorie deel

11.00u snoeien locatie 1

12.00u pauze (zelf brood meebrengen)

12.30u vertrek naar locatie 2

13.00u snoeien locatie 2

15.30u einde bijeenkomst

Voor gereedschap, werkhandschoenen, ladders, koffie en thee wordt gezorgd. Denk aan goed schoeisel en warme (regen)kleding.

Locatie:

De locatie voor de ochtend: Kinderboerderij Terneuzen, Evertsenlaan 88, 4535 AD Terneuzen.

Parkeren kan op de parkeerplaats vlakbij de Kinderboerderij die te bereiken is via de Evertsenlaan. De locatie voor de middag hoort u op de dag zelf. Deze zal buiten Terneuzen zijn. We verplaatsen ons met auto’s. Zorg dus dat je kunt meerijden met iemand, of zorg voor eigen vervoer.

Aanmelden of informatie

Bel naar SLZ: 0113-23 09 36 of e-mail naar info@landschapsbeheerzeeland.nl.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl