Deze pagina is in opbouw.

Laat maar waaien in de klas

Hij vormt het Zeeuwse landschap, verspreidt zaden, vogels maken gebruik van hem, mensen spelen met hem èn hij levert schone energie… wie? De Wind natuurlijk! Laat maar waaien in de klas is het digitale lespakket dat speciaal ontwikkeld is voor bij de tentoonstelling 'Laat maar waaien' in TerraMaris in Oostkapelle. De tentoonstelling is afgelopen, maar het lespakket voor in de klas is nog beschikbaar. 

Laat maar waaien in de klas. 

warme truiendag

Elk jaar op de eerste vrijdag van februari gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Samen bieden we een feest van klimaatoplossingen voor iedereen.

Toekomstkunde

Toekomstkunde is gratis lesmateriaal voor het basisonderwijs over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren. Met de lessen ontdekken kinderen zelf wat zij kunnen doen voor een duurzame toekomst.

Leerkrachten kunnen de lessen gebruiken om thema's zoals duurzaamheid op een eenvoudige manier een belangrijke plek te geven in hun onderwijs. De serie bevat een groot aantal lessen, ook voor thuisonderwijs, bijvoorbeeld over zwervende mondkapjes. Deze zijn allemaal gratis te downloaden!

Groene voetstappen

Klimaatverbond Groene Voetstappen Week is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstappen-stickers.