Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid 2021

In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien. Dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De jaarlijkse voorleesactie is een van de activiteiten tijdens De dag van de Duurzaamheid die hier een impuls aan geeft.

Inhoud

De voorleesactie is op vrijdag 8 oktober 2021 van 9:00 uur tot 10:00 uur. De burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis lezen dan weer voor.

Duurzame Pabo en Leren voor Morgen hebben er dit jaar voor gekozen om geen nieuw voorleesboek in het kader van de Dag van de Duurzaamheid uit te geven. De bedoeling is een verhaal te kiezen uit een van de mooie boeken die ze in de afgelopen jaren samen hebben uitgegeven. Hoe duurzaam wil je het hebben?! Deze verhalen hebben we al voor de voorlezers uitgezocht met als thema energiebesparing.

Wil je graag alle voorleesboeken van afgelopen jaar inzien? Download ze hier.

 

Meedoen?

Willen jullie ook een voorlezer in de groep? Geef je dan voor 27 september op via onderstaand formulier! 

De voorlezers lezen het verhaal voor en gaan na afloop het gesprek met de kinderen aan over het thema van het verhaal. 

Meer informatie over de duurzaamheidsacties vind je in deze link

 

Aanmelden

Graag in de opmerkingen de naam van de basisschool en de groep vermelden, zodat wij kunnen zorgen voor het juiste leesmateriaal. 

Gastles aanvragen

Naam *
Organisatie *
E-mail *
Groepsgrootte *
Gewenste datum *
Datum wordt in overleg afgesproken
Opmerking