Deze pagina is in opbouw.

Aan de slag met afval

Bekijk de gratis lessen van Supporter van Schoon. Hierbij leren de kinderen aan de hand van filmpjes, digitale opdrachten, doe-activiteiten en werkbladen over het voorkomen van zwerfafval en het scheiden en recyclen van (verpakkings)afval. De lessen sluiten aan bij de kerndoelen. Ga naar het lesmateriaal.
 

Alles over de plastic soep

Ben jij bezig met je profielwerkstuk of moet je binnenkort een presentatie geven over de plastic soep? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze site vertelt je alles over de plastic soep: van het ontstaan van de soep tot aan oplossingen voor een plasticvrije oceaan. De website en de illustraties zijn afkomstig van de Universiteit Utrecht.

De wereld van Oz

De Plastic Soup Foundation heeft voor leerlingen op de basisschool de Wereld van Oz ontwikkeld: een digitale omgeving waar kinderen alles te weten komen over plasticsoep. Op de site staat onder andere een prachtige tekenfilm die je samen met je leerlingen kunt bekijken. Gebruik de digitale leeromgeving in combinatie met het lespakket.

Lespakket Plastic Soup Foundation

Met dit lespakket leer je samen met je klas alles over plasticsoep en ga je actief aan de slag om het plasticverbruik te verminderen. Het lespakket wordt je gratis aangeboden door de Plastic Soup Foundation. 

Koos de Vuilnisman

Koos is een coole gozer die alles van afval weet. Hij maakt een les over afval tot een geweldige en leerzame interactieve belevenis. Een les over (zwerf) afval wordt een feest waar meer dan ooit geleerd wordt.