Deze pagina is in opbouw.

Natuurwijs

Natuurwijs is een programma van Staatsbosbeheer en NatuurCollege. Op deze website vind je ruim 100 natuuropdrachten om zelf met kinderen naar buiten te gaan, die je gratis kunt downloaden. 

Buitenlesdag (alle groepen)

Heel veel leraren gingen op Buitenlesdag naar buiten tijdens de les. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles. Doe je volgend jaar weer mee? Heb je al bij de buitenlessen gekeken? Het hele jaar door komen er nieuwe lessen online!

Bijvoorbeeld over Slakken Vogels Knoppen Het weer Bloemen Vlinders Bijen Beestjes Spinnen Blaadjes

bloembollen

Bulbs4Kids is een campagne, gericht op het basisonderwijs. Het doel is om kinderen op een laagdrempelige, spannende manier kennis te laten maken met de natuur en in het bijzonder bloembollen. Het pakket Bulbs4Kids is een compleet lespakket, inclusief een gevarieerd assortiment bloembollen. De kinderen planten de bloembollen samen in de schooltuin of in potten voor op het schoolplein. Zij zien dan met eigen ogen hoe de bloembollen uitgroeien tot schitterende bloemen. Deze ervaring blijft ze een leven lang bij!

Wil je meer weten over Bulbs4kids?

Nederland zoemt

Kom in actie voor de wilde bij! Nederland Zoemt is een project waarin IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu samenwerken. 

Op de website vind je allerlei lesbrieven over hoe je de bijen kunt helpen.

Vogels in de klas

Wil je als leerkracht ook je liefde voor natuur en vogels doorgeven aan komende generaties? Vogelbescherming helpt daar graag mee en biedt gratis lesmateriaal aan voor het primair onderwijs.

Educatie rond vogels

Tuinvogeltelling

Natuur&Zo heeft het lesmateriaal verzameld rond de nationale Tuinvogeltelling eind januari en méér.

Kijk op www.natuurenzo.nl/tuinvogeltelling