Buiten koken

De leskist Buiten koken bestaat uit de leskist Broodjes bakken en de lesmap Steensoep. Brood kopen we bij de warme bakker of in de supermarkt. Maar hoe wordt het gemaakt en waarvan?

Leerdoelen

Broodjes bakken laat de leerlingen kennis maken met brood: hoe wordt het gemaakt, vanaf de graankorrel in de aar tot het brood op het bord. De leerlingen doorlopen dit hele proces en ontwikkelen zo kennis over hun basisvoedsel en het productieproces.

Inhoud

Handleiding ‘Broodjes Bakken’

1 ingietsel van graan

Kookmaterialen

  • 1 weegschaal
  • 1 maatbeker
  • 1 zeef
  • 3 mengkommen
  • 1 pollepel
  • 2 deegzakken

Boeken & werkbladen

Wat eet je me nou? Granen & Zaden.

Bij deze leskist is ook meegeleverd

  • 1 vuurschaal
  • 1 paar vuurhandschoenen
  • 1 vuurtang
Doelgroep(en): Middenbouw (groep 4, 5 en 6), Bovenbouw (groep 7 en 8)
Thema(s): Voeding
Extra informatie:

Zelf aanschaffen/ aanvullen:

  • Aanmaakblokjes
  • Hout/ briketten
  • Aluminiumfolie
  • Schone takken/ stokken
  • Tarwekorrels (voor graanmolen)
  • Ingrediënten van gekozen recept
Reserveren

Reserveren kan van donderdag t/m maandag voor maximaal 3,5 week. Als de gekozen datum niet te selecteren is, is het lesmateriaal tijdelijk uitgeleend.

Galaxy.form.attributes.period *
  1. Kies een startdatum op donderdag
  2. Kies een einddatum op maandag
  3. Kies een aantal
Aantal *