Voedselverspilling

Voedselverspilling is een probleem. In Nederland alleen al verspillen we ongeveer een derde van ons voedsel. Hoe komt dat? Wat verspillen we en wie verspillen er? Waarom is het belangrijk dit tegen te gaan? Met behulp van dit lespakket leren leerlingen alles over voedselverspilling.

Leerdoelen

- Leerlingen kunnen vertellen wat voedselverspilling is en hoeveel wij verspillen.
- Leerlingen weten om welke redenen er voedsel wordt verspild.
- Leerlingen kunnen uitleggen waar de afkortingen THT en TGT voor staan.
- Leerlingen weten hoe je kunt voorkomen dat voedsel bederft.

Kerndoelen 34, 35, 37 en 39.

Inhoud

• docentenhandleiding voedselverspilling
• beschrijving presentatie voedselverspilling
• USB met presentatie
• mapje met 5 werkbladen
• boek- lekker koken met restjes
• boek- de afvalvrije keukencyclus
• toffe peren memospel
• slim koken- eetmaatje
• koelkaststicker
• vriezersticker
Reserveren

Reserveren kan van donderdag t/m maandag voor maximaal 3,5 week. Als de gekozen datum niet te selecteren is, is het lesmateriaal tijdelijk uitgeleend.

Periode *
  1. Kies een startdatum op donderdag
  2. Kies een einddatum op maandag
  3. Kies een aantal
Aantal *