Nieuws

Terneuzen kleurt groen

De gemeente Terneuzen kleurt groen! Begin juli is bekend gemaakt dat er drie nieuwe scholen aanhaken bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. De scholen De Vlaswiek (Koewacht), Kindcentrum De Oude Vaart (Terneuzen), CBS De Parel (Terneuzen) gaan voor het einde van 2020 hun schoolplein ontharden met een bijdrage van de Provincie Zeeland en de Gemeente Terneuzen. Goed voor de kinderen en goed voor het klimaat. Kinderen zijn gezonder én leren beter door veel buiten te zijn. Op naar meer natuur op Zeeuwse schoolpleinen met ondersteuning van natuur- en milieuorganisatie Natuur&Zo en IVN.

Snuffelen aan zee

Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur&Zo gaan jij en je (groot)ouders elke donderdagochtend onderzoeken wat de zee en het strand van Breskens ons te bieden hebben. We kijken, luisteren, voelen en ruiken.. We maken met z'n allen een kunstwerk van onze vondsten. We gaan garnalen vissen of krabben vangen. En je gaat naar huis met een zelfgemaakt strandsouvenir.

Welkom in De Boomhut

Natuurspeeltuin De Boomhut is de hele zomervakantie op doordeweekse middagen geopend tussen 13.00 en 17.00 uur. Natuur&Zo helpt daarbij. Gastdocenten en natuurgidsen van het centrum voor natuur- en milieueducatie verzorgen tussen 13.30 en 16.30 uur, een natuuractiviteit. Kom gezellig langs!

Een ommetje in elke kern

Even een frisse neus halen… Soms heb je dat even nodig! Én blijven bewegen is nou eenmaal belangrijk voor je gezondheid. Wandelen in de eigen omgeving is leuk en ontspannend, maar kan ook verrassend zijn. Ontdek 14 weken lang een ommetje in elke kern van de gemeente Terneuzen. Bij elk ommetje hoort een stukje geschiedenis of erfgoed. Natuur&Zo loopt de routes en maakte het verslag voor de gemeente Terneuzen en Stad Terneuzen.

EU-schoolfruit start weer

Tussen 31 augustus en 11 september kan je als school weer inschrijven voor EU- Schoolfruit 2020-2021. Door mee te doen leren kinderen twintig weken lang spelenderwijs gezonder te eten en het stimuleert kinderen samen groenten en fruit te eten in de klas.

Bee Friendly!

Bee Friendly! Red de bij, zet heel Nederland in bloei! Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. De omroep vindt het belangrijk dat we met z'n allen naar onze aarde en de natuur omkijken. Het is hun missie om de wilde bij te redden en daar vragen ze jullie hulp bij. Teken de petitie en vraag een zakje met bloemzaden aan!

Natuur&Zo heeft nieuwe website!

Natuur&Zo heeft de voorbije periode zonder schoolprojecten en naschoolse activiteiten benut om een nieuwe website te maken. Deze website - gemaakt door Laveto in Terneuzen - is onlangs gelanceerd. Snuffel eens rond en maak kennis met ons aanbod!