Nieuws

Kokkerellen met Jota in het Ledeltheater

Kom jij ook in de herfstvakantie naar het Ledeltheater in Oostburg en kook je mee? Natuur&Zo, JOTA-Jong, Ledeltheater Oostburg en Jong Leren Eten Zeeland organiseren in de herfstvakantie een superleuke en gezellige middag! In het Ledeltheater wordt de “Schooltuin-film” vertoond en daarna gaan we in JOTA en in het Ledeltheater met verschillende groenten en vruchten lekkere smoothies, wraps, pizza’s, en wafels maken…. en natuurlijk proeven!

Paddenstoeltjes zoeken in de herfstvakantie

WINACTIE Pak de paddenstoel! Ga in de herfstvakantie op zoek naar de verstopte paddenstoeltjes in het Bos van Erasmus, het Natuurspeelbos Axel of de Clingse bossen. Gevonden? Win een middag met het hele gezin INTO THE WOODS! Houd Facebook en Instagram van Natuur&Zo in de gaten voor aanwijzingen over de vindplaatsen...

Met de kleuters naar het bos

We pakken de draad met onze natuuractiviteiten weer op! Schrijf je nu in voor de paddenstoelenwandelingen voor de kleuters en peuters

Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid 2020

In welk land wordt jouw kleding gemaakt? En door wie en van wat voor stof? Leen of ruil je weleens kleren met je vriend of vriendin? Of draag je soms tweedehands kleren, van je broer of zus bijvoorbeeld? In het nieuwe voorleesboek De Wereld van Kleding staat duurzame kleding centraal. Op 9 oktober 2020 op de Dag van de Duurzaamheid Onderwijs lezen burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis uit dit boek voor. De verhalen zijn geschikt voor alle groepen van de basisschool.

Meedenken over energie in gastcollege Zeeuws Energie Akkoord

Hoe kan Zeeland de uitstoot van CO2 verminderen? Wat moeten we doen om voldoende duurzame stroom op te wekken? Hoe maken we het vervoer duurzamer? Heb jij ideeën hoe we in Zeeland de energie-uitdagingen kunnen aanpakken? Volg het interactief gastcollege over duurzame energie in jouw klas! Namens het Zeeuws Energie Akkoord mogen we dertien groepen 7/8 in Zeeland een gratis interactief gastcollege aanbieden in de maand september. Tijdens dit college gaan we samen met de kinderen de ins en outs van de Regionale Energiestrategie in Zeeland verkennen. Als leerkracht hoef je dit gastcollege niet voor te bereiden: een gastdocent neemt deze volledig voor zijn/haar rekening.

Schrijf je in voor EU-schoolfruit!

Vanaf 31 augustus t/m 11 september kunnen scholen zich weer inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma. Er kunnen weer ongeveer 3000 scholen meedoen!

Terneuzen kleurt groen

De gemeente Terneuzen kleurt groen! Begin juli is bekend gemaakt dat er drie nieuwe scholen aanhaken bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. De scholen De Vlaswiek (Koewacht), Kindcentrum De Oude Vaart (Terneuzen), CBS De Parel (Terneuzen) gaan voor het einde van 2020 hun schoolplein ontharden met een bijdrage van de Provincie Zeeland en de Gemeente Terneuzen. Goed voor de kinderen en goed voor het klimaat. Kinderen zijn gezonder én leren beter door veel buiten te zijn. Op naar meer natuur op Zeeuwse schoolpleinen met ondersteuning van natuur- en milieuorganisatie Natuur&Zo en IVN.

Snuffelen aan zee

Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur&Zo gaan jij en je (groot)ouders elke donderdagochtend onderzoeken wat de zee en het strand van Breskens ons te bieden hebben. We kijken, luisteren, voelen en ruiken.. We maken met z'n allen een kunstwerk van onze vondsten. We gaan garnalen vissen of krabben vangen. En je gaat naar huis met een zelfgemaakt strandsouvenir.

Een ommetje in elke kern

Even een frisse neus halen… Soms heb je dat even nodig! Én blijven bewegen is nou eenmaal belangrijk voor je gezondheid. Wandelen in de eigen omgeving is leuk en ontspannend, maar kan ook verrassend zijn. Ontdek 14 weken lang een ommetje in elke kern van de gemeente Terneuzen. Bij elk ommetje hoort een stukje geschiedenis of erfgoed. Natuur&Zo loopt de routes en maakte het verslag voor de gemeente Terneuzen en Stad Terneuzen.

EU-schoolfruit start weer

Tussen 31 augustus en 11 september kan je als school weer inschrijven voor EU- Schoolfruit 2020-2021. Door mee te doen leren kinderen twintig weken lang spelenderwijs gezonder te eten en het stimuleert kinderen samen groenten en fruit te eten in de klas.

Bee Friendly!

Bee Friendly! Red de bij, zet heel Nederland in bloei! Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. De omroep vindt het belangrijk dat we met z'n allen naar onze aarde en de natuur omkijken. Het is hun missie om de wilde bij te redden en daar vragen ze jullie hulp bij. Teken de petitie en vraag een zakje met bloemzaden aan!