Boomfeestdag: Maak het buiten beter!

Elk jaar gaan we met leerlingen van de bovenbouw lekker naar buiten op of rond de Boomfeestdag. De Boomfeestdag 2018 valt dit jaar op 14 maart. Het thema is dit jaar Operatie Boomfeestdag: Maak ‘t buiten beter!

In Zeeuws-Vlaanderen wordt de Boomfeestdag elk jaar georganiseerd in samenwerking met de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten, Staatsbosbeheer, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Het Zeeuwse Landschap, het waterschap, de provincie en vele vrijwilligers.

Wij bieden de scholen graag weer een activiteit aan rond de Boomfeestdag. Dit jaar hebben we helaas weinig plantmogelijkheden voor de scholen in Zeeuws-Vlaanderen, maar we willen wel graag met jullie naar buiten om de natuur en in het bijzonder de bomen in de buurt te ontdekken. Dit kan op 14 maart, maar ook in de week ervoor of de week erna.250_boomfeestdag2018.jpg

Scholen kunnen kiezen uit:
1.    Speur naar bomen tijdens een Bomenspeurtocht in Kloosterzande, Terneuzen, Axel of Aardenburg
2.    Doe mee aan een buitenles rondom bomen, in de buurt van school of in een van de natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen (locatie in overleg met de gastdocent)
3.    Werk mee aan het onderhoud van het landschap met Stichting Landschapsbeheer Zeeland, locatie in overleg
4.    Ga mee met de boswachter van Stichting het Zeeuwse Landschap, locatie Clingse bossen
5.    Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer, locatie Braakmanboerderij Hoek/Biervliet

Het aantal deelnemers is beperkt. Meld je dus snel aan via natuurenzo@terneuzen.nl. Dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Na de voorjaarsvakantie nemen we contact op.
Vermeld in de aanmelding de naam van de school, de contactgegevens en de groepsgrootte.