Samen in actie voor een schone Schelde op 3 maart!

Zeeuwen en Vlamingen komen op 3 maart 2018 weer in actie voor een Schone Schelde. Net als voorgaande jaren maken deze dag vrijwilligers uit de provincie Zeeland en uit Antwerpen de oevers van de Schelde schoon. In 2017 waren er meer dan 500 vrijwilligers die mee deden en waren er meer dan 700 vuilniszakken nodig om het afval af te voeren.

Schone Schelde groeit nog ieder jaar. Begonnen werd met zo'n 25 vrijwilligers, het jaar daarop waren dat er een kleine 100 en vorig jaar deden al 500 vrijwilligers mee! Er waren honderden vuilniszakken nodig om het afval af te voeren.

Schone Schelde maakt onderdeel uit van een groter verband: Schone Rivieren. Rijkswaterstaat, Schoon Zeeland, Zee & Delta, Zeeuwse gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties bundelen wederom de krachten en houden op 3 maart a.s. opruimacties op verschillende locaties. Deelnemende organisaties langs de Schelde zijn onder andere DOW, EPZ, ZSP, HZL, Hogeschool Zeeland, Havenbedrijf Antwerpen, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, de Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie (NME), verschillende dorpsraden en scoutingclubs en diverse gemeenten.

Help mee om de Schelde ook dit jaar schoon te maken!

Locaties

  • Veere: Neeltje Jans
  • Schouwen-Duiveland: Schelphoek en Ouwerkerk
  • Tholen: Strand Oersterdam en Bergse Diepsluis, Anna Jacobapolder en St Maartensdijk
  • Vlissingen: Rammekens en buitenhaven Vlissingen
  • Borsele: Kaloot, Zuidgors, Schor en strand van Baarland
  • Kapelle: Kapellebank nabij Schore
  • Reimerswaal: Schor van Bath en Rattekaai
  • Hulst: Strand Ossenisse
  • Terneuzen: Paulinaschor, Biervliet
  • Sluis: Strand Hoofdplaat

 

Alle locaties in Zeeland staan ook op Geoweb van Rijkswaterstaat.

 

Wil je meedoen?

Ga dan naar Geoweb en meld je aan voor de locatie naar keuze. Je kunt ook een mail sturen naar schoneschelde@rws.nl . Geef aan waar je aan de slag wilt gaan en of je versterking meeneemt. Voor veiligheidshesjes, afvalgrijpers en vuilniszakken wordt gezorgd. Mocht je vragen of suggesties hebben, laat het ons dan weten!

 

Locaties Zeeuws-Vlaanderen

 

Hoofdplaat

Op het strandje van Hoofdplaat ligt vaak veel zwerfvuil. Een aantal inwoners van Hoofdplaat gaat regelmatig met een vuilniszak op pad om het afval op te rapen. Maar zij kunnen dat niet alleen, daarvoor ligt er teveel! Kom dus zaterdag 3 maart een handje mee helpen. De dorpsraad van Hoofdplaat ontvangt de deelnemers om 9.30 uur in het dorpshuis aan de Schoolstraat 14 met een kopje koffie of thee. Daarna vertrekken we gezamenlijk naar het strandje aan de andere kant van de zeedijk om het afval te ruimen. Trek laarzen of stevige schoenen aan en neem handschoenen mee. Voor vuilniszakken, veiligheidshesjes en afvalgrijpers wordt gezorgd. Om 12.00 uur wordt de Schone Schelde afgesloten in het dorpshuis met een broodje en kopje soep. Aanmelden kan via schoneschelde@rws.nl of via natuurenzo@terneuzen.nl

Let op: deelname is op eigen risico.

Paulinapolder

Het Paulinastrandje is een geliefde recreatieplek ten oosten van het fraaie schorren- en slikkengebied van Paulinaschor bij Biervliet. Een plek om te genieten. Niet fijn om dan in de troep te zitten! Vrijwilligers van Dow gaan zaterdag 3 maart het afval opruimen maar zij kunnen alle hulp gebruiken. Hoe meer helpende handen, hoe beter. We verzamelen om 10.00 uur op het parkeerterrein aan de Scheldedijk (ter hoogte van de Paviljoenweg) in Biervliet. Trek laarzen of stevige schoenen aan en neem handschoenen mee. Voor koffie of thee, vuilniszakken, veiligheidshesjes en afvalgrijpers wordt gezorgd. Om 12.00 uur sluiten we de opruimactie af. Aanmelden kan via schoneschelde@rws.nl of via natuurenzo@terneuzen.nl.

Let op: deelname is op eigen risico.

Zeedorp/Ossenisse

Ossenisse en Zeedorp behoren al jaren tot de vaste locaties van de Schone Schelde. Omdat de schoonmaakactie helaas elk jaar hard nodig is. Voor het vijfde jaar op rij gaan we op zaterdag 3 maart met zoveel mogelijk vrijwilligers aan de slag om schoonschip te maken met het zwerfafval. Dit keer starten we om 10.00 uur onderaan de trap van de zeedijk bij Zeedorp. Trek laarzen of stevige schoenen aan, en neem eventueel handschoenen mee. Voor koffie of thee, vuilniszakken, veiligheidshesjes en afvalgrijpers wordt gezorgd. Om 12.00 uur sluiten we de opruimactie af. Aanmelden kan via schoneschelde@rws.nl of via natuurenzo@terneuzen.nl

Let op: deelname is op eigen risico.

 

We hopen op jullie komst!