Kinderen gaan moestuinieren

Zadenpakketjes voor scholen en kinderdagverblijven

Een broodje met zelfgemaakte jam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf hebt gekweekt. Op 160 kinderdagverblijven, locaties voor buitenschoolse opvang en basisscholen in de provincie Zeeland gaan kinderen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groenten kweken.

Dat kan dankzij de gratis groentezaden van zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, die ze hebben gekregen van Jong Leren Eten in Zeeland.


Jong leren eten

Jong Leren Eten is een landelijk programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken rond het thema gezonde voeding. Het programma heeft als ambitie om kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar binnen de kinderopvang en het onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken, zodat zij leren om gezonde en duurzame keuzes te maken. In Zeeland gebeurt dit in samenwerking met de vijf centra voor Natuur- en Milieueducatie en IVN.

Aan de slag

De scholen, kinderdagverblijven en BSO’s konden de groentezaden kosteloos bestellen. Ze hebben deze inmiddels in de bus gekregen en kunnen dus aan de slag. Bij de zaden hoort ook een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten.

Facebook

Wil je meer weten over moestuinieren met kinderen? Op de hoogte worden gehouden van weetjes over gezond en duurzaam voedsel? Een artikel lezen over gezond eten en kinderen? Like dan de facebook pagina Jong Leren Eten Zeeland, https://www.facebook.com/jonglerenetenzeeland/

Op deze Facebookpagina houden we jullie op de hoogte van de nieuwste lesmaterialen geschikt voor kinderopvang en onderwijs, gastlessen, subsidieregelingen etc.

250_wereld_van_voedsel.jpgLike de pagina en Jong Leren Eten Zeeland verloot onder de 'likers' iedere maand het boek 'De wereld van voedsel'. Een leuk voorleesboek over gezond en duurzaam voedsel, uitgegeven in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.