Herken de bij!

Is het een honingbij of een zandbij? En wat is het verschil tussen een bij en een hommel? En hoe herken ik een zweefvlieg of is het misschien een wesp? Op al deze vragen krijg je antwoord op zaterdag 21 april.

In dat weekend is het namelijk ook Nationale Bijenteldag. Iedereen kan meedoen aan dit landelijk onderzoek door in de tuin gedurende een half uur bijen te tellen. Maar om ze goed te herkennen, organiseren Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en Het Zeeuwse Landschap (HZL) op zaterdag 21 april een aantal instructies over het leren herkennen van bijen.

•    Van 10.30 t/m ca 12.30 uur geeft Erik Speksnijder een bijen-tel instructie in de boomgaarden van Fruitteeltbedrijf De Ring, Ring 33, Oud-Sabbinge.
Er wordt eerst in de schuur een korte presentatie gegeven en dan gaan ze in de boomgaard kijken welke soorten er aanwezig zijn. Bezoekers kunnen zo enkele soorten bijen leren herkennen.
•    Van 10.30 t/m ca 11.30 uur geeft Lucien Calle een bijen excursie in het Clingse bos. Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Molenstraat te Clinge. Ze bezoeken een grote nestplek waar honderden bijen van verschillende soorten door elkaar nestelen.
•    Van 13.00 t/m ca 14.00 uur geeft Lucien Calle een bijen-tel instructie in enkele particuliere tuinen in Vogelwaarde. Verzamelpunt is Bossestraat 137. In deze tuinen zijn veel inheemse planten, bloeiende fruitbomen, een bijenhotel en bij mooi weer een flink aantal verschillende soorten bijen!

Aanmelden:
Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.
Het is handig als de deelnemers zelf een insectennet en een paar potjes meenemen.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Stichting Landschapsbeheer Zeeland is een professionele organisatie die zich sinds 1982 richt op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI). www.landschapsbeheerzeeland.nl

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Klein Frankrijk 1, 4461 ZN Goes
Tel: 0113 – 23 09 36
info@landschapsbeheerzeeland.nl
www.landschapsbeheerzeeland.nl