Vacature gastdocent

Als gastdocent van Natuur&Zo, natuur en milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen, breng je de natuur- en/of thema's als klimaat en (zwerf)afval in de klas of op de BSO. Je bezoekt scholen en buitenschoolse opvangcentra in de 3 Zeeuws-Vlaamse gemeenten voor gastlessen, workshops en naschoolse activiteiten. Natuurlijk ga je ook naar buiten!

Je verzorgt onder andere gastlessen over (zwerf)afval en gezonde voeding, doet veldwerk met leerlingen of gaat met kinderen speuren naar vogels, kriebelbeestjes, plantjes, paddenstoelen etc.  Knutselen met natuurlijke materialen, eten uit de natuur, lekker struinen: jij maakt buiten zijn leuk én spannend.

Functievereist

Basiskennis over de natuur (je hoeft geen deskundige te zijn!) - Ervaring in het begeleiden van groepen kinderen en pedagogische achtergrond niet vereist, wel gewenst - Positief, enthousiast, gedreven! - Woonachtig in regio Zeeuws-Vlaanderen

Gastlessen en activiteiten

Gastlessen en activiteiten die wij in het schooljaar 2019-2020 aanbieden hebben betrekking op:
Zwerfafval & recyling, klimaat & energie, natuur in de schoolomgeving en gezonde voeding.

Wat wij bieden

De gastlessen, excursies en projecten doe je in principe zelfstandig, in opdracht van Natuur&Zo. Maar we begeleiden je natuurlijk wel bij de voorbereiding en uitvoering ervan. We voorzien je van materiaal en lesprogramma's en bieden tips voor (buiten)activiteiten. Je ontvangt een redelijke vergoeding en reiskostenvergoeding per activiteit.

Samenwerken

Bij Natuur&Zo is een 15-tal natuurgidsen en gastdocenten actief. Ze verzorgen bijvoorbeeld gastlessen rondom zwerfafval of vogels, gaan met kleuters op paddenstoelenspeurtocht of helpen bij de Boomfeestdag. Gezamenlijk bereiken we jaarlijks honderden kinderen, met name in de basisschoolleeftijd.

Sollicitaties versturen naar e-mailadres: natuurenzo@terneuzen.nl

Vragen?

Je kunt altijd contact opnemen met Pascalle Cappetti, project en communicatiemedewerker Natuur&Zo

p.cappetti@terneuzen.nl of 06-40184031