Drie Zeeuws-Vlaamse basisscholen winnen bijdrage voor een groen schoolplein

Maandag 24 juni hebben de provincie Zeeland en IVN Zeeland bekend gemaakt welke 14 scholen in Zeeland een bijdrage ontvangen voor een groene revolutie op hun schoolplein. Gedeputeerde Pijpelink maakte samen met Kinderdirecteur Jedithja de lijst met scholen bekend. Onder hen ook 3 Zeeuws-Vlaamse scholen: De Statie in Sas van Gent, 't Getij in Kloosterzande en Kindcentrum De Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen.

Op alle scholen komt een spandoek te hangen. In totaal wordt er ca 3400m2 aan schoolplein onthard en vervangen door groen, zand, houtsnippers en aarde. De scholen gaan ook allemaal het plein gebruiken als buitenlokaal. In totaal wordt er zo'n 250.000 euro in deze 14 schoolpleinen geïnvesteerd, waarvan 100.000 door de Provincie Zeeland. 250_hier_wordt_gewerkt_aan.jpg

Ruim 12% van de scholen diende een aanvraag in. Helaas moesten ook enkele scholen worden teleurgesteld. Daarnaast waren er ook scholen die bezig zijn met planvorming maar waarvoor de deadline voor de aanvraag van de subsidie te vroeg kwam. Het onderwerp leeft dus! Er wordt hard gewerkt aan meer buitenles en meer natuur op het schoolplein!

De scholen die een bijdrage ontvangen zijn:

 1.  Palmenhof Sint-Laurens 
 2. CBS 't Klinket Koudekerke 
 3. t Getij Kloosterzande
 4. De Kamperschouw Kamperland 
 5. De Regenboog Middelburg 
 6. Mgr. Heyligers Kwadendamme 
 7. C.B.S. de Wegwijzer Heinkenszand 
 8. Kindcentrum 't Paalhoofd Zoutelande 
 9. De Statie  Sas van Gent 
 10. Stamperiusschool Wilhelminadorp 
 11. De Zevensprong Krabbendijke 
 12. t Noorderlicht Goes 
 13. Kindcentrum Stelle-Zeemeeuw Terneuzen
 14. Reigersberg Rilland

Informatiebijeenkomst

Natuur&Zo is heel blij voor de scholen en hoopt van harte dat meer scholen hun plein zullen gaan vergroenen. Dit najaar willen we samen met IVN Zeeland een bijeenkomst organiseren voor scholen die enthousiast geworden zijn of nog enthousiaster gemaakt kunnen worden over het belang en de organisatie van een groen schoolplein.

Een uitnodiging met datum en locatie volgt na de zomervakantie!