Gratis wintergroentenpakket van Natuur&Zo

Vanaf januari staan de wintergroenten weer op het menu. Natuur&Zo biedt de basisscholen en BSO’s in Zeeuws-Vlaanderen weer de mogelijkheid om het gratis lespakket wintergroenten aan te vragen. De digitale handleiding is vorig jaar vernieuwd met leuke opdrachten, lessuggesties, achtergrondinformatie en lekkere recepten voor de groepen 1 t/m 8. Een mooie gelegenheid om met kinderen stil te staan bij het belang van gezonde voeding.

300_wintergroentenpakket_2020.jpgWat zijn wintergroenten? Waarom eten we deze tegenwoordig niet alleen in de winter? In week 4 (20-24 januari 2020) kunnen scholen en BSO’s in Zeeuws-Vlaanderen weer aan de slag met het lespakket Wintergroenten. Met dit lespakket maken kinderen in de basisschoolleeftijd kennis met groenten, die oorspronkelijk alleen in het herfst- en winterseizoen beschikbaar waren.

Bij het lespakket hoort een groentepakket dat in deze week is op te halen bij groentehandel De Feijter (Het Boertje) in Terneuzen. Het groentepakket is gratis en is bedoeld voor het gebruik in 1 groep. Het bestaat uit verschillende wintergroenten.

In het begeleidende (digitale) boekje vind je de leerdoelen per bouw, verschillende recepten en lessuggesties en achtergrondinformatie voor de groepen 1 tot en met 8.

Wil je het wintergroentenpakket en het lesboekje ontvangen? Stuur dan uiterlijk 10 januari een e-mail naar natuurenzo@terneuzen.nl

De week er op krijg je dan een bevestiging wanneer je het wintergroentenpakket bij Het Boertje in Terneuzen kunt ophalen.

Win!

We willen heel graag zien wat jullie met het groentepakket hebben gedaan. Stuur ons foto’s of een filmpje van de les of activiteit die we mogen gebruiken op de Facebookpagina van Natuur&Zo. Of tag ons en het Boertje op Facebook! De groep of BSO met de leukste foto of filmpje wint een rondleiding en workshop op een nader te bepalen datum voor 1 klas/groep bij het Boertje!

Laat zien wat jullie met de wintergroenten hebben gedaan en win een leerzame en leuke rondleiding bij Het Boertje!!

De kinderen gaan tijdens deze educatieve activiteit met een boodschappenbriefje en een winkelmandje de winkel in. Ze zoeken naar bekende en minder bekende producten. En daarna gaan ze natuurlijk met hun boodschappen iets lekkers maken, zoals een Vietnamese loempia of een smoothie! De activiteit wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Let op:

  • Er is maximaal 1 groentepakket beschikbaar per school/BSO. Wil je extra groentepakketten bestellen dan betaal je 7,50 per pakket aan de kassa van het Boertje. Geef dit door bij je aanmelding!
  • Scholen en BSO’s dienen het groentepakket zelf op te halen bij De Feijter AGF, Guido Gezellestraat 21-23, Terneuzen, op maandag 20, dinsdag 21 of woensdag 22 januari 2019.
  • De handleiding wordt digitaal verstuurd naar alle deelnemers
  • Aanmelden is verplicht. Bij het ophalen overleg je bij de kassa van het Boertje een print van de bevestigingsmail zodat de medewerkers van het Boertje kunnen zien wie er zijn langs geweest.

 

Tip:

Combineer de activiteiten rond wintergroenten met ons lesprogramma Smaaklessen of het programma Smaakplezier op de BSO. Ook kunt u onze heksenketel lenen!

 200_defeijterlogo.jpg