Leuke tips om buiten te doen met kinderen!

Heeft het coronavirus jouw plannen in de war gegooid?. Gelukkig zijn er een heleboel leuke dingen om met kinderen te doen die wel coronaproof zijn en waarbij je wel de massa ontwijkt. Daarom delen wij de komende drie weken allerlei leuke tips!

Tip maandag 16 maart: natuurschatkistjes maken

Een schatkistje maken met dingen uit de natuur. Het begint met een wandeling in de natuur, door de duinen of een bos. Allerlei dingen die je daar kunt vinden stop je in een vakje van de eierdoos. Probeer zo verschillend mogelijke dingen te vinden. Zand, stenen, veertjes, bladeren, takjes, besjes enzovoort. Bekijk de werkbeschrijving voor het maken van een natuurschatkistje.

300_natuurschatkistjes.jpg
 

Tip dinsdag 17 maart: zelf zaaipotjes vouwen van kranten!

Het moestuin seizoen is begonnen en je kan al van alles gaan inzaaien! Laat in deze potjes je zaadjes ontkiemen en je kunt ze met krant en al in je moestuin planten. Bekijk het youtubefilmpje voor een duidelijke uitleg.

 300_zaaipotjes.jpg

Tip woensdag 18 maart: rekenen met schelpen.

Na een paar uurtjes thuis zwoegen aan het schoolwerk is het voor kinderen heerlijk om even naar buiten te gaan. Wat dacht je van een ritje naar het strand of naar de dijk. Raap 10 grote (oester)schelpen en beschilder ze thuis aan de binnenkant met een mooie kleur. Met stift kun je hier die lastige tafel inschrijven waar je kind moeite mee heeft of cijfers om mee te rekenen. Voor jonge kids kun je letters schilderen op de oesters/schelpen. Verstop de oesters in je tuin en laat je kids de oesters zoeken en de som oplossen of de letter herkennen. Bekijk het voorbeeld.

 300_rekenen_met_schelpen.jpg

Tip donderdag 19 maart: maak een insectenhotel.

Vandaag een echte doe-tip! Jij kunt bijen en andere insecten een handje helpen met het bouwen van een insectenhotel. Super leuk om te doen! Bekijk het filmpje inspiratie.

 300_insectenhotel.jpg

Tip vrijdag 20 maart: maak zelf een hotel voor wilde bijen.

Vandaag een tip van onze collega's van NME Walcheren Natuur-Milieu-Duurzaamheid. Hier laat Imker Monique zien hoe je heel simpel een wilde bijen-hotel kan maken. Aan de slag en lekker naar buiten. Bekijk het filmpje van Monique.

 300_wilde_bijenhotel.jpg

Tip maandag 23 maart: maak een windwijzer

Weten waar de wind vandaag komt? Maak een windwijzer! Download de handige werkbeschrijving.

300_windwijzer.jpg