Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen in Nederland wordt deze ochtend een duurzaam verhaal voorgelezen. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Per school is er een gratis boek beschikbaar.

De nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.
Natuur&Zo heeft de burgemeester en wethouders en raadsleden van de drie Zeeuws-Vlaamse scholen gevraagd om voor te lezen en na afloop in gesprek te gaan met de kinderen over natuur, milieu en duurzaamheid. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met de leerlingen, duurt ongeveer 45 minuten.300_de_kracht_van_nieuwe_energie.png

Wil je graag een voorlezer op school? Of wil je zelf voorlezen op een school? Meld je dan aan via natuurenzo@terneuzen.nl. Dan koppelen wij de voorlezers en scholen en vragen een gratis boek aan.

Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid en de voorleesactie: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/