Heemtuin Axel

De heemtuin bij de watertoren is een geweldige plek vol planten en insecten om met kinderen in de basisschoolleeftijd te verkennen en te ontdekken. Hier kunt u natuuronderwijs echt in de praktijk brengen.

Speciaal voor groepen en gezinnen met kinderen tussen 8 en 12 jaar heeft Natuur&Zo een speurboekje gemaakt met vragen en opdrachten over verschillende onderdelen van de heemtuin. Aan bod komen de insectentoren, de nectarkroeg, knotwilgen, houtrillen, dood hout, heemplanten, waterdieren en –planten, begrazing en de varenmuur.

Bij het boekje hoort een rugzak die te leen is bij de watertoren. In de rugzak zitten allerlei zoekkaarten, een schepnet, thermometer en loeppotje om de vondsten beter te bekijken en te onderzoeken. Na afloop van de ontdekkingstocht levert u de rugzak weer in. In ruil daarvoor krijgt u de antwoorden op papier.

Het boekje is te downloaden via deze link, maar u kunt het ook kopen in de watertoren. U heeft er dan gelijk de rugzak met materialen bij! Een boekje kost 2 euro per stuk. Per groepje van 4 à 5 kinderen heeft u één boekje nodig. De route is in eigen tempo, op eigen gelegenheid - zonder begeleiding van medewerkers van de watertoren of van Natuur&Zo - en in willekeurige volgorde te volgen.

De watertoren aan de Kinderdijk in Axel is op afspraak geopend. U kunt hiervoor contact opnemen met Natuur&Zo, tel. 0115-649520 of e-mail natuurenzo@terneuzen.nl.