Internationale Scheldeweek

Internationale Scheldeweek in het Portaal van Vlaanderen

Leerlingen van basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen brengen tijdens de internationale Scheldeweek in april/mei een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen. De scholen krijgen een rondleiding in het Portaal van Vlaanderen en leren de Westerschelde beter kennen door een speurtocht, natuurproefjes en andere opdrachten.

Het project - een initiatief van Natuur&Zo, natuur- en milieueducatie Zeeuws-Vlaanderen, en het Portaal van Vlaanderen – moet basisschoolleerlingen bewuster maken van het belang van de Schelde.

De Schelde voor het leven

Tijdens deze internationale week staat in Nederland en Vlaanderen het Schelde-estuarium centraal. ‘De Schelde is veel meer dan de haven van Antwerpen of de tunnel bij Terneuzen. Van bron tot monding doorloopt de Schelde 350 km. Samen met alle zijrivieren kom je al snel aan een enorme oppervlakte. De Schelde is van een ongekende natuurlijke schoonheid. Ze heeft een rijk verleden. Ze verwent je met weidse uitzichten. Verleidt fietsers en wandelaars langsheen haar kronkels en bochten. Ze loodst schepen en schippers naar het open water van de zee’, aldus ScaldWIN, de motor achter de week van de Schelde. ScaldWIN is het Europese (Interreg IV-BE NWE) project, onder leiding van de Vlaamse Milieumaatschappij, dat beleidsmakers uit Frankrijk, Wallonië, Brussel, Vlaanderen en Nederland samenbrengt.