Regentonactie voor inwoners van de gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen

Het klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Iedereen kan helpen om overlast te voorkomen. Inwoners van de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst kunnen vanaf eind november met een flinke korting een regenton aanschaffen.

Het klimaat in de wereld is aan het veranderen. Ook in Zeeuws-Vlaanderen hebben we hiermee te maken. Kijk maar naar de extreem warme dagen in de maand augustus. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: het water zakt niet snel genoeg in de bodem en straten of kelders lopen onder water. Het wordt steeds belangrijker om onze omgeving klimaatbestendig en waterrobuust in te richten. Gemeenten kunnen de klimaatproblematiek niet alleen oplossen. We hebben de hulp van de burgers nodig. Een van de mogelijkheden om als burger een bijdrage te leveren, is het plaatsen van een regenton in de tuin. 

Een regenton is een eenvoudige en gemakkelijke manier om een deel van het regenwater op te vangen. Het riool wordt zo minder belast met het schone regenwater. Daarnaast kan het opgevangen water nuttig worden gebruikt, bijvoorbeeld om de planten water te geven. Zo bespaar je drinkwater. Dit komt de natuur én de portemonnee ten goede. 

Een regenton voor 20 euro

De drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten (Hulst, Sluis en Terneuzen) houden vanaf eind november een regentonnenactie. De regenton is voor inwoners van de drie gemeenten te koop voor € 20,- .

Hoe ziet de regenton er uit?

Het gaat om een groene Harcostar regenton van 227 liter.  De doorsnede van de regenton is 60 centimeter en de hoogte 96 centimeter. De regenton wordt geleverd met een deksel en een kraantje. Andere onderdelen zoals bijvoorbeeld een regentonstandaard, een vulautomaat of een overloop moet je – indien gewenst – zelf aanschaffen. Dit kan onder meer bij de plaatselijke bouwmarkten.

Bestel een regenton

Op woensdag 25 november start de inschrijving. De drie gemeenten hebben elk een beperkt aantal regentonnen beschikbaar, dus voor deze actie geldt: op=op. 

Via de afzonderlijke gemeenten kunnen inwoners van de drie gemeenten een regenton bestellen. In Hulst verloopt de bestelling via het klantcontactformulier en betalen inwoners de regenton per pin bij het ophalen. In Terneuzen kunnen inwoners de regenton via de website bestellen en direct online betalen.  In Sluis bestellen inwoners een regenton per e-mail en betalen inwoners vooraf per pin in het klant contact centrum (KCC). 

Hulst

Terneuzen

Sluis

Inwoners kunnen de regenton daarna ophalen op een vaste ophaaldag in de eigen gemeente. Vanwege de coronamaatregelen spreiden we het bezoek aan de ophaallocaties.

Ophaallocaties en ophaaldagen

 

GemeenteOphaallocatieOphaaldagen
Hulst

Gemeentewerken

 

Oceanië 2, Hulst

Woensdag 16 december 

8.00-17.00 uur

 

Zaterdag 19 december

9.00-12.00 uur

 

Sluis

Gemeentewerken

Oude Stad 98, Oostburg

 

 

Betalen bij KCC

Nieuwstraat 22, Oostburg

 

Woensdag 16 december 

8.00-12.00 uur

 

Donderdag 17 december

8.00-12.00 uur

 

Vrijdag 18 december

8.00-12.00 uur

 

Terneuzen

De Koegors 

Gebouw gemeente Terneuzen, brandweer en ambulance

 

Koegorsstraat 4, Terneuzen

Woensdagochtend 9 december 

8.00-12.00 uur

 

Donderdagmiddag 10 december 

13.00-17.00 uur

 

Zaterdag 12 december 

9.00-12.00 en 12.30-15.00 uur